Ankia'sDIY

Tervetuloa inspiroitumaan luovan kaaoksen käsityösivustolle, jossa kaik lähtee käsist ja luovuus lapasest!

Ankia tarina, vai Ankian tarina?

Nimi Ankia tulee siitä että siskon poikani ei pienenä osannut sanoa nimeäni vaan aina kutsuessaan minua huusi ”Ankia täti, Ankia täti!” Silloin mietin että en kai miä noin ankea tyyppi oo, että lapsetkin kutsuu ankeaksi savolaisittain? 😅

Tästä sitten syntyi toinen lempinimeni, toinen niistä on Ansu, jota käyttivät nuoruus vuosinani vain läheisimmät ystävät ja sukulaiset.

Olen viittä vaille valmis ohjaustoiminnan artesaani, eli toisin sanoen valmistun käsityöohjaajaksi 28.06.2019 Aikaisemmalta koulutukseltani olen kokki, tehnyt lähinnä suurtalouskokin ja keittiöapulaisen hommia, toiminut asiakaspalvelutehtävissä niin kassalla kuin baaritiskillä. Lapset ovat olleet nuoresta tytöstä lähtien myös lähellä sydäntäni ja olenkin nuoruusvuosinani työllistänyt itseäni mm. sukulaisten lastenvahtina ja uimakoulu-avustajana.

En ole oikeastaan koskaan tarkalleen tiennyt mikä minusta tulee isona, enkä saata sitä vieläkään varmana tietää. Mutta haaveilun taidon olen oppinut uudelleen sitten jälkeen lapsuuden, ja ymmärtänyt että unelmia ja tavoitteita pitää ihmiselämässä olla, vaikka moni asia tuntuisi keskeneräiseltä ja olevan vaiheessa, niin siitä ahdistumisen sijaan kannattaa muistaa että tullakseen valmiiksi täytyy asioiden ensin olla hieman vaiheessa ja kesken, tärkeintä on että yrittää viedä niitä eteenpäin.

Meistä kukaan tuskin koskaan on täydellisen valmis. Elämä ja ihmiset ovat tavallaan aina jonkinlaisessa vaiheessa, ja se on välttämätöntä kehittymisen ja eteenpäin kulkemisen kannalta. Se on asia jonka olen oppinut. Ohjaustilanteissa olen usein törmännyt lauseeseen ”en mä osaa” tai ”en mä pysty” väite on minusta hyvin hupsu, sillä sitähän ei tiedä ennen kuin kokeilee! Kannattaa tarttua uusiin asioihin ja haastaa itseään, pyytää apua ja neuvoja, niin voi oppia paljon uutta, jopa yllättää itsensä!

Elämä itsessään on jo yhtä oppimista aina loppuun saakka. Kuinka moni meistä osasi kirjoittaa jo 4 vuotiaana? Ei ehkä kovin moni, mutta kävellä, juosta, puhua ja hyppiä varmasti useakin, siihenkin meillä on ollut joku hyvä ohjaaja tukemassa ja opettamassa, kuin myös kirjoittamiseen. Pointtina tässä on lähinnä se, että oppiakseen ihminen tarvitsee ohjausta, joko eletyn elämän, kanssaihmisten, luonnon tai oikeastaan ihan kaikkien näiden ohjausta yhdessä.

Hyvän ohjaajan, oppaan ja ohjeiden avulla on varmasti helpompaa oppia uusia asioita, kuin itsekseen. Oli se ohjaava taho kenellekkin kuka tai mikä tahansa.

Olen onnekas kun minulla on elämäni aikana ollut monta sellaista ohjaavaa tahoa! Kaikki ihmiset joiden kanssa olen ollut elämäni aikana tekemisissä ovat opettaneet minulle jotain, kukin omalla tavallaan. Olen oppinut myös itse ohjaamaan itseäni suuntiin joita en olisi itsestäni ehkä ikinä uskonutkaan!

Syntynyt olen Tuusulassa vuonna 1988, ja asunut Kellokoskella taaperosta melkein kouluikään asti, kunnes muutimme nykyisen Kouvolan alueelle, jossa vaikutan tälläkin hetkellä edelleen.

Harrastuksiini kädentaitojen harjoittamisen lisäksi kuuluu mm. leivonta, kakkutaide, runoilu, ja kirjoittaminen.

Olen kahden lapsen äiti, ja adoptoinut yhden aikuisen lapsen, jota mieheksi kutsutaan! 😂 Yhteiseloa hänen kanssaan eletty tällä hetkellä 13vuotta. Mieheni on muusikon retku, ja vaikuttaa kitaristina ja säveltäjänä Kouvolalaisessa yhtyeessä nimeltään Claudication, minä taas.. noh rikon cd-levyjä ja pätkin sähköpiuhoja korumateriaaleiksi uusio koruihini, ristiriitaistako? No hei, lupaan ja vannon että yhtäkään toimivaa Claudicationin levyä en ole materiaalin himoissani tuhonnut, sen sijaan tolkuttoman monta geisha suklaa rasiaa kylläkin! 😂 Kuluneet plektrat ja kitarankieletkin odottelevat taipumistaan koruiksi. Meidän perheessä uusiokäytetään jäätelötikut ja tuikkukynttilöiden foliotkin!

Perheeni on melko taiteellinen, vaikka ei sitä sillä tavalla ole tullut aiemmin ajatelleeksi. Itse tykkään tehdä paljon erillaisia asioita käsillä maalaamisesta rautalangan vääntelyyn, ja metallitöistä neulahuovutukseen, kirjoittaa ja leipoa.

Mieheni on metallimies henkeen ja vereen, niin arkityönsä puolesta cnc-koneistajana, kuin musiikki mieltymystensäkin puolesta. Hän on lahjakas soittamaan kitaran lisäksi myös monia muita instrumentteja. Vaikka miehelleni tuleekin välillä naljailtua, on hän hyvä ja osaava mies, sekä isä. Naljailen siis ihan vaan kaikesta rakkaudesta, tai joskus ihan vaan kiusallani! 😁

Vanhin tytär haaveilee jenkkipalloilun ja kemistin uran lisäksi mm. näyttelemisestä. Nuorimmaisella on hyvä musiikkikorva, hän tykkää kovasti laulaa ja tekee melko taidokkaita piirrustuksia neljävuotiaaksi! (muun muassa meidän olohuoneen pöytään ja keittiön kaapistoon!)

Perhe on aina ollut minulle yksi tärkeimmistä asioista elämässäni, ja suurin voimavara, nykyään voimavaraksi sen rinnalle on yhä vahvemmin noussut myös käsityöt.

Rakastan ruusuja, kevättä, kesää, luomista, ideoiden jakamista ja vastaanottamista, luontoa ja kaikkia pieniä suuria kauniita asioita elämässä! Kauneutta on mielestäni myös tietynlainen rouheus, rosoisuus ja elämän jättämät jäljet.

Lempi tuoksujani ovat ehdottomasti vanilija ja kookos! Lempi puuhaa kaikenlainen näpertäminen. Nuorena olin kova käyttämään koruja ja rakastin niitä! Muistan kun mummoni joskus huomautti että "Tartteeko sun olla aina tommonen joulukuusi?! Kaikenlaisia killuttimia kaiket päivät, vaikka ei ole juhliakaan tiedossa!"

No joulukuusi vaihe on lieventynyt ajan kuluessa, mutta tykkään edelleen kauniista koruista, ja tykkään myös tehdä niitä itse.

Alkuperäinen syy miksi halusin perustaa tämän sivuston oli se että halusin jonkin paikan johon lisätä kuvia tekemistäni töistä, myöhemmin halusin myös jakaa osan omista oivalluksista ja käsityöohjeista muille, sillä usein niitä oli minulta kyselty. Tekemisen ja oppimisen ilo on tehty mielestäni jaettavaksi siksi loin tämän sivuston.

Nykyään sivustoni tavoitteena on myös oman osaamiseni näkyvyyden takaaminen tulevaisuuden työllistymistäni ajatellen.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä että sivuistani olisi rakentumassa ainoastaan väylä oman työllistymiseni mahdollistamiseksi, vaan aion edelleenkin pitää sivustollani blogimaisen rakenteen, tee se itse ohjeineen. Mukaan on tosin tulossa myös muuta uutta ja jännää, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Tervetuloa seuraamaan sivujani, ja toivottavasti löydät hyödyllisiä ohjeita ja hyviä hetkiä käsitöiden parissa! Sekä viihdyt lukiessasi kirjoituksiani! 

Kiitos kun jaksat sivuja seuraamalla kannustaa minua eteenpäin!

-Annika Hermunen-

Ankian blogi

Blogiini pääset klikkaamalla alla olevaa painiketta!