Ankia'sDIY

Tervetuloa inspiroitumaan luovan kaaoksen käsityösivustolle, jossa kaik lähtee käsist ja luovuus lapasest!

Ohjeita suodatinpussiruusuihin, kransseihin ja muihin suodatinpussi näpertelyihin!

Suodatinpussiruusuja

Suodatinpussikranssi

Suodatinpussiruusut

Suodatinpussienkelit

Korutaulun kukat

Kirsikankukat

Kirsikkapuun kukat, korutaulussa.

Kukkakuvioita hahmoteltuna suodatinpaperiin

Kukkien hahmottelu ja leikkaus

Piirsin erilaisia kukka kuvioita suodatinpusseihin kokeillakseni niiden toimivuutta. Käytin molemman mallisia kuvioita kukkien valmistukseen. Yhteen kukkaan tarvitsin tässä tapauksessa yhden pienemmän terälehti osion kukan keskelle ja yhden suuremman terälehti osion sen ympärille. Eli yksi pienempi kuvio ja yksi suurempi kuvio per kukka. Ennen kuvioiden piirtämistä ja leikkaamista teippasin maalarinteipillä suodatinpussit toisiinsa kiinni jotta saisin leikattua useamman terälehtiosion kerralla. 

Kukan keskiosan värjäys

Pienenpien terälehtiosioiden värjäys

Kukan keskiöön tulevat pienemmät terälehti osiot värjäsin kerralla astiassa jossa oli vesi + vesiväri seos, ja nostin kananmunakennon päälle kuivumaan.

Heteiden valmistus paperista

Heteiden valmistus

Heteet tein paperisuikaleesta jonka toisen reunan värjäsin keltaisella vesivärillä molemmin puolin. Myös tussi käy tähän yhtä hyvin. Kun väri oli kuivunut leikkasin liuskaan hapsuja värilliselle puolelle. Leikkasin liuskasta n. 3cm pituisia pätkiä jotka pyörittelin sormien välissä rullalle.

Kukkien kasausta

Kukkien kasaus

Kun keskiöön tulevat värjätyt terälehti osiot olivat kuivahtaneet kasasin kukat kuumaliiman avulla niin että liimasin värjätyt osiot valkoisiin keskeltä kiinni, annoin liiman jäähtyä ja kuivua ensin ja sitten puristin liimakohdan kohdalta terälehtiä sormieni välissä nippuun. Tämän jälkeen liimasin heteet kukan keskelle.

Valmiit kukat

Vinkki

Terälehtien muotoa vaihtamalla saa tällä tyylillä tehtyä monenlaisia erilaisia kukkia. Niitä voi myös värjätä mielensä mukaan vesiväreillä, joko ennen kasausta tai kasauksen jälkeen. Varrellisen kukan saat työntämällä grillitikun tai rautalangan terälehtiosioiden keskeltä läpi ennen liimausta, osio kerrallaan, tämän jälkeen lisää varteen liimaa osioiden väliin ja purista osat yhteen, varo kuitenkin sormiasi!

Suodatinpussiruusut

Suodatinpussiruusuihin olen käyttänyt seuraavia Martha Stewartin kaavoja jotka löytyvät täältä: 

http://images.marthastewart.com/images/content/web/pdfs/pdf3/coffeefilterrose.pdf